L House

The house is developed at a crossroads of two streets where the lot sits on the top of a small ridge that slopes down in the back, diagonally into the bushes and a small lake. The two volumes are located along the roads to protect the family space, a plateau in the centre of the lot, from views from the neighbouring houses. A tall concrete retaining wall extends the open area in the heart of the project at level and provides the space for the pool.

Between the entrance and the living room with terrace and swimming pool, two steps are leading down, opening up the height of the social spaces step by step. The roofs with wide eaves protect the flowing spaces from the tropical weather and create a buffer zone between the enclosed areas and the outside.
The simple, single slope roofs have windows or vent openings at the top to ensure cross ventilation and the direct evacuation of any hot air that might accumulate. All circualtion area is open to the environment and provide ample cross ventilation to all the adjoing rooms. All rooms have their own ensuite bathrooms.

The house is mainly built with 4 elements, off-form conrete base, floors, columns and gutters, white rendered walls, fibre cement cladding and timber joinery in cumaru.

Date
10/07/2021

Architects
EL PATIO Arquitectos

Investor
Privado

Building Company
Constructura 3R




Este sitio web usa cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y recoger información sobre su navegación. Si pulsa "aceptar" o continua navegando consideraremos que admite el uso e instalación en su equipo o dispositivo. Encontrará más información en nuestra Política de Cookies.