Black-Playground house

Black Playground house´s site is at the top of a hill, overlooking the ocean from Hermosa Beach, Malpais, Costa Rica. Its geometry is inspired by the curvy lines of the natural context, trying to imitate the environment. Its materiality also creates a direct relationship with its immediate context. The black concrete exterior walls create a background for the green vegetation around it while creating contrast and privacy with the white interior bedroom areas. The sliding glass doors on the second floor social area offer a view of the hills, while the big roof’s wooden finish creates a continuity from the inside to the outside. The openness of this space creates a naturally ventilated and illuminated environment, while solar water heating and rain water harvesting make this house a highly sustainable structure.

Date
19/01/2019

Architects
LSD-Laboratory Sustaining Design
Solis, Luis Mauricio
Tinoco, Rodolfo

Collaborators
Misael Rodríguez
Daniela Céspedes

Location
Cobano (Costa Rica)

Typology
Housing




Este sitio web usa cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y recoger información sobre su navegación. Si pulsa "aceptar" o continua navegando consideraremos que admite el uso e instalación en su equipo o dispositivo. Encontrará más información en nuestra Política de Cookies.